088 - 500 2000
HealthCheck.nl Zeker de toekomst in met het beste preventief medisch onderzoek door cardiologen

Cardiologie HealthCheck Basis

Basis screening door middel van ECG (hartfilm) en uw 10-jaarsrisico op hart -vaatziekten

Hart- en vaatziekten zijn verantwoordelijk voor 30% van alle sterfte in Nederland. Bij veel Nederlanders is sprake van risicofactoren voor het ontstaan van hart- en vaatziekten. Van de Nederlandse bevolking van 35 tot 70 jaar heeft ongeveer een kwart een verhoogd cholesterolgehalte en de helft een verhoogde bloeddruk. Eén op de vier Nederlanders van 15 jaar en ouder rookt, en bijna de helft van de Nederlanders boven de 20 jaar heeft overgewicht. Door middel van de HealthCheck Basis kan het risico op eerste of nieuwe ziekte door hart- en vaatziekten en het risico op complicaties en sterfte als gevolg van hart- en vaatziekten worden ingeschat met als doel het bevorderen van leefstijl en een optimale behandeling bij patiënten die een verhoogd risico blijken te hebben. Het beïnvloeden van uw risicofactoren verkleint uw kans op een cardiovasculaire aandoening zoals een hartinfarct of hersenberoerte. U krijgt van de cardioloog een persoonlijk leefstijl advies en zo nodig (als uw risico te hoog is) kan een behandeling met medicijnen worden geadviseerd, bijvoorbeeld als sprake is van een te hoge bloeddruk of cholesterol naast een verhoogd hartvaat-risico.

  • Bloeddruk meting
  • Bloed-onderzoek op totaal cholesterol, triglyceriden, HDL ('gunstig cholesterol'), LDL ('ongunstig cholesterol') en Glucose (suiker)
  • ECG (12 kanaals-hartfilmpje)
  • Berekening van uw 10-jaars kans op het hebben en/of krijgen van hart- en vaatziekten (volgens de SCORE, Nederlands Huisartsen Genootschap).
  • U krijgt het ECG op verzoek mee naar huis

Belangrijk om te weten is de HealthCheck Basis zónder consultatie cardioloog is. U kunt derhalve niet eventuele klachten/medicatie etc met onze arts bespreken

Ander HealthCheck-programma kiezen

Naar de cardioloog wanneer u dat zelf wil! De HealthCheck® Basis wordt uitgevoerd door een cardioloog van HartKliniek Nederland volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

’Spacer’

HartKliniek Nederland

Logo HartKliniek Nederland