088 - 500 2000

HealthCheck Echo

Echocardiografisch onderzoek van uw hart naar de pompfunctie, de hartkleppen en mogelijke afwijkingen

Echocardiografie - de medische naam voor een echo van het hart - is een van de belangrijkste onderzoeken in de cardiologie. Het onderzoek geeft veel informatie over de anatomie van het hart, de pompfunctie (inclusief EF = ejectiefractie), de werking van de hartkleppen en zelfs over de bloedstroom, die via het Doppler-effect in beeld wordt gebracht. Deze check-up geeft veel informatie of uw hart beschadigd is, te groot is en/of verzwakt (verminderde pompfunctie/knijpkracht van het hart). Een echo van het hart is vooral van belang bij vermoeidheidsklachten en kortademigheid (uitsluiten hartklepafwijkingen en hartfalen), maar ook om afwijkingen (doorgemaakt hartinfarct/hartaanval) van de hartspier uit te kunnen sluiten. 

  • Consult bij de cardioloog op de poli-cardiologie, u kunt ook eventuele klachten meteen bespreken
  • Bloeddruk-meting
  • ECG (12-kanaals hartfilmpje)
  • Echocardiografie (echo van het hart, inclusief pompfunctie, hartkleppen en afmetingen)
  • Direct uitslaggesprek inclusief schriftelijke rapportage alleen naar u

Ander HealthCheck-programma kiezen

Het onderzoek is veilig en zonder enige schade aan het hart. Dankzij echografie kan de cardioloog als het ware 'dóór uw borstkast heen kijken en zien hoe uw hart er aan de binnenkant uitziet'. Zo kunnen de bewegingen van de hartspier en de bloeddoorstroming van de hartkleppen in beeld worden gebracht. Ook wordt de snelheid van de bloeddoorstroming gemeten. Zo is te volgen hoe de hartkleppen en het tussenschot in het hart functioneren.

Naar de cardioloog wanneer u dat zelf wil! De HealthCheck® ECHO wordt uitgevoerd door een cardioloog van HartKliniek volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

’Spacer’

HartKliniek Nederland

Logo HartKliniek Nederland