HealthCheck Inspanning

clock

45min

euro

399

Tijdens HealthCheck Inspanning staat de fietstest centraal. Er wordt gezocht naar een mogelijk tekort aan zuurstof bij toenemende inspanning.

Maak een afspraak

Waarom een HealthCheck Inspanning?

Een fietstest kan van belang zijn bij druk of pijn op de borst/arm/kaak en alle inspannings-gerelateerde klachten, vermoeidheid en kortademigheid.

De HealthCheck Inspanning bestaat uit een inspanningstest, ook wel fietstest genoemd. Bij de fietstest wordt continu een hartfilm gemaakt terwijl je fietst. Hierbij wordt je hartritme en bloeddruk gemeten in rust en bij (toenemende) inspanning. Er wordt gezocht naar een mogelijk tekort aan zuurstof bij toenemende inspanning. Te weinig zuurstof in het hart zelf, kan een indicatie zijn voor vernauwde bloedvaten van het hart. Daarnaast geeft dit onderzoek informatie over je inspanningstolerantie en bloeddrukbeloop bij inspanning.

Dit onderzoek bestaat uit:

Gesprek met cardioloog

De medisch-specialist heeft aandacht voor eventuele klachten, jouw medische voorgeschiedenis, medicatiegebruik. Jouw risicofactoren worden geïnventariseerd. Ook bespreekt de cardioloog aan het einde van de onderzoeken de uitslag met jou.

Bloeddrukmeting

Het eerste onderdeel van het onderzoek bestaat uit een bloeddrukmeting. Een hoge bloeddruk merk je vaak niet, maar dit verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Het is daarom belangrijk om je bloeddruk regelmatig te meten. Als blijkt dat je een hoge bloeddruk hebt, kun je er op tijd iets aan doen.

ECG (Elektrocardiogram)

Met een ECG, ook wel hartfilmpje genoemd, wordt de elektrische activiteit van jouw hart in kaart gebracht en kunnen onze cardiologen in een vroeg stadium hartproblemen analyseren.

Inspanningstest

Bij een fietstest (inspanningstest) maken we een hartfilmpje terwijl je fietst. Hierbij worden je hartritme en bloeddruk gemeten en kan gecontroleerd worden of je hart zuurstoftekort heeft bij inspanning. Dit onderzoek geeft de cardioloog een indruk van de functie van de kransslagaderen, je conditie, je bloeddruk opbouw bij inspanning en eventuele hartritmestoornissen.

Uitslag – gesprek

Aan het einde van HealthCheck Inspanning bespreekt de cardioloog de uitslag met jou en krijg je adviezen gericht op jouw persoonlijke situatie.

Schriftelijke rapportage

Je krijgt de uitslagen van de onderzoeken ook in een rapport mee naar huis, zodat je deze nog eens rustig kunt nalezen.

Maak nu een afspraak

Je kunt voor een HealthCheck bij onze 15 klinieken door heel Nederland terecht.

Maak een afspraak

Andere onderzoeken

HealthCheck Sport
HealthCheck Sport

De HealthCheck Sport bestaat uit een familieanamnese, een echo van het hart en een fietstest met als doel personen met risico op plotse hartdood op te sporen.

HealthCheck Start

Door middel van een ECG, echo en bloeddrukmeting onderzoekt de cardioloog het functioneren van je hart.