HealthCheck Start

euro

335

Door middel van een ECG, echo en bloeddrukmeting onderzoekt de cardioloog het functioneren van je hart.

Maak een afspraak

Waarom een HealthCheck Start?

De HealthCheck Start bestaat uit een echo van het hart, een filmpje van je hart (ecg) en een bloeddrukmeting. Tijdens dit onderzoek maakt de cardioloog bewegende beelden van je hart en kan worden gezien of jouw hart ‘in goede doen’ is of juist beschadigd en/of verzwakt is.

Dit onderzoek bestaat uit:

Gesprek met cardioloog

De medisch-specialist heeft aandacht voor eventuele klachten, jouw medische voorgeschiedenis, medicatiegebruik en jouw risicofactoren worden geïnventariseerd. Ook bespreekt de cardioloog aan het einde van de onderzoeken de uitslag met jou.

Bloeddrukmeting

Het eerste onderdeel van HealthCheck Start bestaat uit een bloeddrukmeting. Een hoge bloeddruk merk je vaak niet, maar dit verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Het is daarom belangrijk om je bloeddruk regelmatig te meten. Als blijkt dat je een hoge bloeddruk hebt, kun je er op tijd iets aan doen.

ECG (Elektrocardiogram)

Met een ECG, ook wel hartfilmpje genoemd, wordt de elektrische activiteit van jouw hart in kaart gebracht en kunnen onze cardiologen in een vroeg stadium hartproblemen analyseren.

Echo van het hart

Door gebruik te maken van echocardiografie maken wij bewegende beelden van je hart. Hierdoor is de functie van jouw hart te beoordelen. De functie van de verschillende hartkamers wordt in beeld gebracht, waardoor bijvoorbeeld na een doorgemaakt hartinfarct de ernst en de locatie hiervan kan worden bepaald. Ook kan de EF-ejectiefractie (de maat voor de pompwerking van het hart) worden berekend en tot slot worden de hartkleppen beoordeeld.

Uitslag – gesprek

Aan het einde van de onderzoeken bespreekt de cardioloog de uitslag met jou en krijg je adviezen gericht op jouw persoonlijke situatie.

Schriftelijke rapportage mee naar huis

Je krijgt de uitslagen van de onderzoeken ook in een rapport mee naar huis, zodat je deze nog eens rustig kunt nalezen.

Maak nu een afspraak

Je kunt voor een HealthCheck bij onze 15 klinieken door heel Nederland terecht.

Maak een afspraak

Andere onderzoeken

HealthCheck Vrouw
HealthCheck Vrouw

Bij vrouwen uiten hartklachten zich vaak anders dan bij mannen. Een andere aanpak, gericht op het vrouwspecifieke profiel is dan gewenst. 

HealthCheck Compleet
HealthCheck Compleet

Met deze totale screening krijg jij inzicht in de werking van jouw hart. Niet alleen een echo van het hart, maar ook van de aorta wordt gemaakt.