Home Over HealthCheck Voor wie?

Voor wie is een HealthCheck?

Onze HealthCheck is voor iedere volwassenen die inzicht wilt krijgen in het functioneren van zijn of haar hart. Ben je sportief en wil je weten hoe het met jouw conditie zit, loop je wellicht een verhoogd risico op hart- en vaatziekten doordat je bijvoorbeeld rookt, overgewicht of suikerziekte hebt of komen hart- en vaatziekten in de familie voor? Dan is een HealthCheck voor jou geschikt.

Adviesleeftijd

Uiteraard bepaal je zelf op welke leeftijd jij een preventief hartonderzoek wilt laten uitvoeren. Het advies voor iedere man vanaf 50 jaar is om jaarlijks een preventief onderzoek van het hart uit te laten voeren. Voor vrouwen is dat verstandig vanaf 55 jaar, maar vrouwen met specifieke risico’s, zoals een vroege overgang of ernstige zwangerschapscomplicaties worden geadviseerd zich eerder te laten checken.

Sporters

Er zijn ook HealthChecks gericht op de preventieve screening van topsporters en recreatieve sporters. Aan de hand van een screeningsprogramma kunnen professionele sporters worden onderzocht en gescreend op cardiale aandoeningen met in het bijzonder het risico op plotse hartdood. Het kan ook zijn dat sporters voor het uitoefenen van hun sport een licentie nodig hebben. Om deze licentie aan te vragen of te verlengen is soms een cardiaal onderzoek nodig, zoals voor autocoureurs.

Wanneer geen HealthCheck?

Een HealthCheck is niet mogelijk als je hartklachten hebt. Ga bij hartklachten naar je huisarts.

Maak nu een afspraak

Je kunt voor een HealthCheck bij onze 14 klinieken door heel Nederland terecht.

Maak een afspraak