Totaal inzicht in de gezondheid van uw hart

Wat is een HealthCheck?

De HealthCheck is een medisch-specialistisch onderzoek uitgevoerd door de cardiologen van HartKliniek die u buiten de reguliere zorg om, dus zonder verwijzing kunt aanvragen. Het geeft inzicht in het aanwezig zijn van hart- en vaatziekten en de kans daarop. U kunt zich naar wens laten onderzoeken op de structuur van het hart, de hartspier-pompfunctie, de werking van de hartkleppen en de functie van de kransslagaderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van moderne beeldvormende technieken.

De kans op genezing of stabilisatie van een hartaandoening is groter als de afwijking in een vroeg stadium wordt ontdekt. Door middel van een cardiologisch onderzoek kan het risico op hart- en vaatziekten en het risico op complicaties en sterfte als gevolg van hart- en vaatziekten worden ingeschat met als doel het bevorderen van uw leefstijl en een optimale behandeling bij personen die een verhoogd risico blijken te hebben.

Cardio screening

Afhankelijk van het HealthCheck pakket dat u kiest vindt er een totale screening op de afwijkingen van uw hart en grote bloedvaten plaats. Voordat de door u gekozen testen worden uitgevoerd heeft u een gesprek met de cardioloog. Hierin kunt u al uw onzekerheden en angsten benoemen, zodat er rekening wordt gehouden met uw persoonlijke situatie.

Uitvoering

De HealthChecks worden uitgevoerd door de cardiologen van HartKliniek en vinden plaats bij een HartKliniek vestiging naar keuze. HartKliniek is een landelijke organisatie voor medisch-specialistische diagnostiek en behandeling van hart- en vaatziekten. Korte wachttijden en een persoonlijke benadering staan voorop. Op dit moment telt HartKliniek 13 vestigingen in Nederland.

wat is een healthcheck