HealthCheck Compleet

clock

1u 30min

euro

665

Met deze cardiologische screening krijg jij inzicht in de werking van jouw hart. Niet alleen een echo van het hart, maar ook van de aorta wordt gemaakt.

Maak een afspraak

Waarom een HealthCheck Compleet?

De HealthCheck Compleet is een cardiologische screening op de afwijkingen van je hart en grote bloedvaten. Hierdoor kunnen afwijkingen zoals een lekkende hartklep, (bloedvat)vernauwingen en hartritmestoornissen vroegtijdig ontdekt worden.

Tijdens dit onderzoek wordt je hart door middel van een ECG-onderzoek (hartfilm) in rust en bij inspanning gecontroleerd. Daarnaast wordt met echocardiografie gekeken naar het functioneren van je hart, maar ook naar je aorta. Je grote lichaamsslagader (aorta) wordt in beeld gebracht waarbij de omvang (diameter) meestal goed kan worden gemeten. De aorta kan meestal goed in beeld worden gebracht voor dat deel dat zich in de borstkas bevindt.

Dit onderzoek bestaat uit:

Gesprek met cardioloog

De medisch-specialist heeft aandacht voor eventuele klachten, jouw medische voorgeschiedenis, medicatiegebruik en jouw risicofactoren worden geïnventariseerd. Ook bespreekt de cardioloog aan het einde van de onderzoeken de uitslag met jou.

Bloeddrukmeting

Het eerste onderzoek bestaat uit een bloeddrukmeting. Een hoge bloeddruk merk je vaak niet, maar dit verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Het is daarom belangrijk om je bloeddruk regelmatig te meten. Als blijkt dat je een hoge bloeddruk hebt, kun je er op tijd iets aan doen.

ECG

Met een ECG, ook wel hartfilmpje genoemd, wordt de elektrische activiteit van jouw hart in kaart gebracht en kunnen onze cardiologen in een vroeg stadium hartproblemen analyseren.

Bloedonderzoek

Door middel van bloedonderzoek, via een vingerprik, onderzoeken wij je vetgehalte (cholesterol) en suikerspiegel. Een verhoogd cholesterol of suikergehalte zijn bekende risicofactoren voor hart- en vaatziekten, zoals aderverkalking. Het is dan ook belangrijk om de waardes te weten.

Echo van het hart

Door gebruik te maken van echocardiografie maken wij bewegende beelden van je hart. Hierdoor is de functie van jouw hart te beoordelen. De functie van de verschillende hartkamers wordt in beeld gebracht, waardoor bijvoorbeeld na een doorgemaakt hartinfarct de ernst en de locatie hiervan kan worden bepaald. Ook kan de EF-ejectiefractie (de maat voor de pompwerking van het hart) worden berekend en tot slot worden de hartkleppen beoordeeld.

Echo-aorta

Door middel van een echo wordt je grote lichaamsslagader (aorta) in beeld gebracht waarbij de omvang (diameter) meestal goed kan worden gemeten. De aorta kan meestal goed in beeld worden gebracht voor dat deel dat zich in de borstkas bevindt.

Inspanningstest

Bij een fietstest (inspanningstest) maken we een hartfilmpje terwijl je fietst. Hierbij worden je hartritme en bloeddruk gemeten en kan gecontroleerd worden of je hart zuurstoftekort heeft bij inspanning. Dit onderzoek geeft de cardioloog een indruk van de functie van de kransslagaderen, je conditie, je bloeddruk opbouw bij inspanning en eventuele hartritmestoornissen.

Uitslag-gesprek

Aan het einde van de onderzoeken bespreekt de cardioloog de uitslag met jou en krijg je adviezen gericht op jouw persoonlijke situatie.

Schriftelijke rapportage

Je krijgt de uitslagen van de onderzoeken ook in een rapport mee naar huis, zodat je deze nog eens rustig kunt nalezen.

Extra optie:

Holter

Indien gewenst kun je ook een Holter-onderzoek toevoegen aan de HealthCheck Compleet. Met een Holter kan de cardioloog gedurende 24 uur jouw hart thuis monitoren en onderzoeken. Dit is handig als je last hebt van overslagen of hartkloppingen. Ook kunnen hiermee te trage hartritmes worden opgespoord. Bijvoorbeeld als je last hebt van duizelingen of flauwvallen. De extra kosten voor een Holter 24 uur bedragen € 238,-.

Maak nu een afspraak

Je kunt voor een HealthCheck bij onze 15 klinieken door heel Nederland terecht.

Maak een afspraak

Andere onderzoeken

HealthCheck Vrouw
HealthCheck Vrouw

Bij vrouwen uiten hartklachten zich vaak anders dan bij mannen. Een andere aanpak, gericht op het vrouwspecifieke profiel is dan gewenst. 

HealthCheck Sport
HealthCheck Sport

De HealthCheck Sport bestaat uit een familieanamnese, een echo van het hart en een fietstest met als doel personen met risico op plotse hartdood op te sporen.